Israelul: o natiune a inovatiilor

Scris în . Publicat în Mapamond Creștin.

După înființarea lui, statul Israel a progresat în mai multe domenii. Israelul a fost numit adesea o națiune a inovațiilor. În timp ce Ierusalimul este centrul spiritual al țării, Tel Aviv-ul este centrul succesului său. Acum un secol, acest oraș înfloritor nu era decât o serie de dune de nisip. Astăzi, a fost votat al doilea cel mai bun centru de tehnologii avansate din lume.

De la iPhone la PlayStation, multe dintre ideile din spatele dispozitivelor favorite au venit de la inventatori din Israel. Telefoane cu clapetă, tastaturi pentru smartphone-uri, cipuri Intel Pentium, capacitatea de a imprima direct de pe calculator, memoria USB, cipul din iPad, sistemul de operare folosit de Amazon Kindle, cipul care controlează PlayStation-ul Sony și senzorul 3D din Xbox.

În fiecare an, companiile americane plătesc tot mai mulți shekeli pentru a cumpăra ceea ce a lansat Israelul.

``Cred că provocarea Israelului este să treacă de la o națiune a inovațiilor la o națiune a dezvoltării. E nevoie să construim companii mai mari, nu doar să le vindem timpuriu la multinaționale americane, ci să le introducem în procesul de vânzare și să creăm mai multe locuri de muncă atât aici, cât și în America și în jurul lumii``, spunea Medved.

jd 74 tehnologie 02Ce îi conferă Israelului progresul tehnologic ?

```Chutzpah`` este probabil unul dintre cele mai certe cuvinte evreiești. Este foarte greu de tradus. Tupeu, îndrăzneală continuă... ``Chutzpah`` ne permite să ne depășim limitele, să încălcăm regulile și să ieșim din zona noastră de confort pentru a putea crea lucruri noi``, spunea Medved.

``Această cultură a stimulării, dezbaterii și argumentării se află peste tot în Israel. Argumentarea este sănătoasă pentru că ajungi la răspunsuri mai bune, la rezultate mai bune. Cred că acesta este un atribut cultural cheie în povestea succesului economic al Israelului, în miracolul lui economic``, spunea Dan Senor.

``Dacă toți acționează la fel, atunci nu va mai fi un loc creativ. Întotdeauna spun că "rețeta" secretă a tehnologiei avansate a Israelului este faptul că mama evreică își întreabă fiul la vârsta de 7 ani: "După tot ce am făcut pentru tine îți cerem prea mult dacă vrem să câștigi un premiu Nobel ?"`, spunea Iossi Vardi.

Iossi Vardi e cunoscut ca "nașul" industriei tehnologiei avansate a Israelului. A investit în mai mult de 80 de afaceri ce țin de internet, inclusiv în compania înființată de fiul său. Acel produs uimitor se numește ICQ, primul program de mesagerie instantă. În mai puțin de un an, America Online a cumpărat compania cu 400 milioane de dolari.

jd 74 tehnologie 03La cele mai multe interviuri pentru un loc de muncă, cea mai importantă întrebare nu e legată de facultatea absolvită, ci de locul unde ai făcut armata.

În Israel, aproape fiecare israelian merge în armată, aproape fiecare israelian învață cum să conducă, cum să se descurce, cum să ia decizii foarte dificile cu foarte puține informații atunci când se află sub presiune. Aceste competențe îi determină pe tineri să fie antreprenori.

Multe companii IT israeliene sunt înființate de o unitate militară de elită cunoscută ca Unitatea 8200, un grup secret specializat în războiul cibernetic. Se crede că Unitatea 8200 este creierul din spatele virusului Stuxnet care a lovit programul nuclear al Iranului.

Israelienii spun cu mândrie că multe dintre ideile tehnologiei avansate vin din experiența lor din armată. Idee despre care unii spun că ar putea beneficia și companiile americane.

``Afacerile americane au multe de învățat despre cum și-a integrat Israelul soldații în economie, atunci când aceștia termină armata``, spunea Dan Senor.

Stire difuzata in emisiunea Jerusalem Dateline 74 - mai 2015 - ultimele știri creștine: http://alfaomega.tv/stiri/stiri-despre-israel

2331 accesări

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar tvlive
sidebar facebook
sidebar revista
App mobila

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

Aplicația mobilă AO

badge google play badge appstore

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.