Pledoarie pentru viata - editorial de Tudor Petan

Pledoarie pentru viata - editorial de Tudor Petan

  Secțiunea ProViață

“Cine are pe Fiul, are viața, cine n-are pe Fiul lui Dumnezeu n-are viața” (1 Ioan 5:12)

Ne bucurăm pentru fiecare copilaș care vine în familiile noastre. Am trei nepoței care au venit unul după altul, fiecare cu provocări dar mai ales cu bucurii. Au fiecare priviri atât de limpezi și inocente încât simți că te pierzi în ochii lor. Înțeleg de o vreme încoace altfel dragostea de tată… Înțeleg altfel bucuria Tatălui ceresc când un copil se naște în această lume și mai apoi în împărăția veșnică, prin jertfa Fiului și prin PUTEREA ÎNVIERII Lui. Pasajul din Isaia 53:10, 11 îl recitesc altfel: “Domnul a găsit cu cale să-L zdrobească prin suferință… Dar, după ce Își va da viața ca jertfă pentru păcat, va vedea o sămânță de urmași, va trăi multe zile, și lucrarea Domnului va propăși în mâinile Lui.”

Fiecare nou-născut în Împărăția lui Dumnezeu este rodul muncii Sufletului Său. Cu ochii țintă la generațiile care vin, la toți cei care vor primi viața prin Învierea Lui, Isus a îndurat CRUCEA. Dumnezeu prețuiește fiecare viață de copil, fiecare ființă care, potențial, va fi parte din Împărăția cerească. Pun eu același preț? Prin slujirea pe care o fac în media creștină de 20 de ani, sunt eu, casa mea, lucrarea în care sunt pus, o “pledoarie pentru viață”? Este ceva mai important decât viața? Fie cea a unui copil nenăscut încă, dar conceput și plin de viață în pântecele mamei sale, fie a unui bătrân aflat la capătul alergării, fie a unui prieten care nu știe încă ce înseamnă viața veșnică prin puterea învierii.

Chiar în clipele în care cineva citește aceste rânduri, sunt de luat decizii în viața cuiva de a păstra sau nu o sarcină. Mă rog să fie luată o decizie pentru viață. Sunt poate întrebări și ezitări în a-L urma pe Isus și oferta Lui pentru viața veșnică. Alege viața! Sunt poate planuri, vise, chemări personale sau corporative care sunt aproape să moară, să fie abandonate. Să vină peste ele viață din Dumnezeu!

Așteptăm lucruri mari în acest an, dar este încă ceață și neclaritate. Cred că lucrurile noi nu apar prin ajustare, nu se formează prin îmbunătățirea celor vechi. Se nasc, apar la lumină, la viață! Domnul a pregătit pentru acest sezon multe lucruri noi, care vor intra în realitate. Pentru unele, travaliul spiritual a început, durerile nașterii se amplifică, împotrivirile celui rău se dezlănțuie. Pentru altele, a fost pusă doar sămânța spirituală prin rostiri profetice și acum această sămânță este udată prin rugăciuni și mijlociri. În alte situații, Domnul lucrează la creearea unor circumstanțe favorabile, la înlăturarea unor obstacole care împiedică nașterea unor promisiuni. Unul dintre acestea este chiar blestemul sângelui vărsat. Sau conjuncturi legislative care atentează la viață, la demnitatea umană, la sănătatea trupească sau spirituală, la “sănătatea” familiei instituită de Dumnezeu.

Tot mai mulți oameni ai rugăciunii primesc revelație divină și rostesc în autoritate “viață” peste lucrurile moarte, asemenea rostirii peste oasele moarte din Ezechiel 37. Tot mai mulți creștini rostesc “viață” peste familia și copii lor, peste biserica din care fac parte, atinsă de rutina programelor, peste orașul sau zona în care trăiesc, peste relații caretrebuiesc restaurate, peste afaceri aflate în pragul falimentului, peste națiunea română aflată într-un moment critic. ”Cuvântul vieții” e cel care poate da speranță, care zidește, care poate să regenereze, să dea naștere.

Pentru ca Domnul să împlinească promisiunile uriașe pentru România, privind prin prisma stării actuale a țării, este nevoie de miracolul PUTERII ÎNVIERII. Domnul e Singurul care poate da viață unei națiuni aflate în confuzie și amorțeală. Cred că acest an este unul de întoarcere masivă la viață a națiunii române. Şi în toată această lucrare El va folosi pe cei care cred în PUTEREA ÎNVIERII Lui, în autoritatea CUVÂNTULUI rostit cu credință, în capacitatea de revitalizare a Duhului Sfânt, care locuiește în noi.

Recitește cu mintea și inima deschisă acest verset: “Şi dacă Duhul Celui ce a înviat pe Isus dintre cei morți locuiește în voi, Cel care a înviat pe Hristos Isus din morți, va învia și trupurile voastre muritoare, din pricina Duhului Său care locuiește în voi”. (Romani 8:11). Eu, împreună cu tine, ne bucurăm azi că prin învierea Lui, El ne-a adus viața, viața veșnică, mie și celor dragi. Poate fi ceva mai important? Prin tot ce faci și ești, fii o pledoarie pentru VIAŢĂ!

Tudor Pețan

Președinte Alfa Omega TV

2146 accesări

Alfa Omega TVSusține publicarea materialelor creștine

Dacă v-a plăcut acest articol și doriți să citiți mai multe articole de acest gen, dați click aici pentru a afla despre modalitățile prin care ne puteți ajuta. Dorim să ajungem la cât mai mulți oameni cu mesajul Evangheliei, dar nu putem face aceasta fără ajutorul vostru! Ajutați-ne financiar să continuăm!

sidebar tvlive
sidebar facebook
sidebar revista
App mobila

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

Aplicația mobilă AO

badge google play badge appstore

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.