Islamul si alte religii

Scris în . Publicat în Islam.

Daca nu esti familiar cu lumea musulmana, iti recomandam sa citesti o scurta Introducere in Islam.

Există numeroase legi cu privire la cei de alte religii, în special evrei și creștini, aceștia având statutul de dhimmi (protejat), inferior musulmanilor. Ei pot practica liber religia, dar trebuie să plătească o taxă specială jizya (Sura 9:29), și au anumite drepturi limitate. Jizya era dovada acceptării de către nemusulmani a supunerii față de statul islamic și legile sale și recunoașterea dreptului de moștenire a statului islamic asupra teritoriilor cucerite.

În Islam, lumea se divide în două “case”, Casa Islamului (sau Casa Păcii, Casa Supunerii) și Casa războiului. Prima include zonele unde Islamul domină societatea și legea islamică este aplicată (țările musulmane). A doua se referă la țările unde musulmanii nu sunt majoritari (de ex. lumea occidentală). Pentru că sunt zone legitime de cucerire și război până la convertire sau acceptarea păcii islamice, sunt incluse în Casa Războiului.

Cu privire la relația cu cei de altă credință, hadith-urile consemnează următoarea abordare a lui Mahomed: Luptă împotriva celor care nu cred în Allah. Când vei intâlni dușmanii tăi care sunt politeiști (aici fiind incluși și creștinii, credința în Sfânta Treime fiind considerată politeism), pune-i să aleagă din următoarele trei opțiuni. Invită-i să primească Islamul, și dacă acceptă, încetează să lupți contra lor. Dacă refuză să se convertească, cere-le să plătească taxa Jizya. Dacă sunt de acord s-o plătească, accept-o și nu le fă rău. Dacă refuză să plătească taxa, cere ajutorul lui Allah și luptă contra lor. (Sahih Muslim 19:4294, trad. din engleză)

Coranul aprobă și indică pedepse ca decapitări, crucificări, tăieri de membre și expulzări (Sura 8:11-12, Sura 5:33) pentru dușmanii lui Allah, necredincioșii, precum și sclavia (Sura 2:178, 8:69, 71)

Negarea divinității lui Allah, critica la adresa lui Allah sau a lui Mohamed, reprezentarea grafică a profetului sau a lui Allah în orice formă sunt strict interzise in Islam, motivul reacției agresive a lumii islamice la revista Charlie Hebdo sau caricaturile daneze din 2005 la adresa lui Mahomed.

Între ramurile Islamului există adesea tensiuni. Petru că șiiții consideră că legea Sharia poate fi modificată și adaptată, sunniții îî consideră ca inovatori ai credintei (păcat în Islam) si apostați, și de aceea apar adesea violențe între aceste două comunități, fapt vizibil în prezent în Irak, Siria și Yemen.

Există o largă diversitate în Islam din punct de vedere al gradului de fundamentalism al religiei. Pe de-o parte avem organizații radicale ca Al-Qaida sau Statul Islamic ce pretind legitimitate ca reprezentanți ai Islamului, și pe de altă parte, avem comunități pașnice și moderate ce susțin că Islamul e o religie a păcii. În diverse țări există între musulmanii moderați/seculari pe de-o parte și islamiști/radicali de cealaltă parte. Ca exemplu recent, comunitatea musulmană din România a condamnat ferm masacrul jurnaliștilor de la Charlie Hebdo din ianuarie 2015.

Deși criteriile de măsurare variază, diverse studii spun că 7-15% din totalul musulmanilor (1.5 milarde) sunt radicali, un total de 100-200 milioane în lume. Aceștia disprețuiesc lumea occidentală și o consideră decadentă și coruptă.

Convertirea unui musulman la altă religie aduce costuri mari pentru acesta. În variantele mai moderate, acesta este supus la presiuni din partea familiei și a comunității. În zonele și țările fundamentalist-islamice, acesta riscă pedeapsa cu moartea pentru apostazie.

Scopul final al Islamului este surprins în mai multe locuri în Coran și hadith-uri, și presupune supremația totală a Islamului peste tot pământul, pretutindeni: Mesagerul lui Allah a spus: „Mi s-a poruncit (de către Allah) să lupt împotriva oamenilor până când ei mărturisesc că nimeni nu are dreptul să fie adorat în afară de Allah şi că Mohammed este Mesagerul Său, şi până când vor face rugăciunile în mod corect, şi până când vor da milostenia obligatorie; (Sahih Bukhari 2:25)

Crestinii din Yemen: Suferinta este "realitatea" noastra

Orientul Mijlociu nu există țară în care creștinii să nu sufere pentru credința lor. Aceasta este realitatea.

Sam este din Yemen. Nu i se poate vedea fața și i-am schimbat numele și vocea pentru a-i proteja identitatea. Sam este un musulman care s-a convertit la creștinism. Cei de la știrile CBN s-au întâlnit cu el într-o locație secretă din Africa de Nord. Acesta spunea într-un interviu că dacă autoritățile i-ar descoperi adevărata identitate, ar putea fi arestat sau ucis.

Citeste mai departe...

Intelegand ura iranienilor pentru evrei

Liderul suprem al Iranului a declarat recent ca tara lui va ajuta orice stat sau grupare musulmana care va ataca Israelul. El a numit statul Israel „o tumoare canceroasa" care va fi extirpata din Orientul Mijlociu. Acest scop poate fi realizat fiindca programul nuclear al Iranului se dezvolta tot mai mult. Evreii sunt considerati o rasa inferioara, idee promovata si de Hitler si nazisti, dar problema are radacini mai adanci. Cartea lui Andrew Bostom, „Mostenirea antiseministmului islamic", descrie cucerirea primelor triburilor israelite din Arabia. El spune ca Mohammed i-a blestemat pe evrei fiindca l-au respins ca profet. „Mohammed invoca astfel de blesteme. De exemplu, una dintre pedepsele evreilor a fost transformarea lor in maimute sau porci."

Aceste imagini ale maimutelor si porcilor se regasesc in textele de baza ale islamului, precum Coranul si Hadith-urile. Pasajul cel mai cunoscut este un Hadith care este citat frecvent de catre Al-Qaeda, Hamas si alte grupari teroriste. Acesta spune: „Ziua Judecatii nu va veni pana cand musulmanii se vor lupta cu evreii si ii vor ucide. Evreii se vor asunde dupa copaci si pietre. Atunci copacii si pietrele vor striga: `Musulmanule, slujitorul lui Allah, in spatele meu se afla un evreu, vino si ucide-l.` in unele versete din Coran, evreii sunt numiti perversi, diabolici, lacomi si mostenitori ai iadului. Regimul iranian ia in serios aceste versete, incepand cu fondatorul Republicii islamice, ayatollahul Khomeini.

„El isi imagina ca pentru a anihila evreii, toti musulmanii din lume ar trebui sa ia fiecare cate o cana cu apa si sa ii spele de pe fata pamantului."

Astazi, evreii joaca un rol important in viziunea apocaliptica a Iranului. Ei cred ca Mahdi, sau Mesia islamic, se va intoarce pe pamant, va cuceri Ierusalimul si va macelari toti evreii din Israel. „In viziunea siitilor si a sunitilor, toti evreii trebuie anihilati de catre un Mahdi."

Fostul presedinte iranian a spus ca Israelul poate fi distrus cu o singura bomba, pe cand Iranul si lumea islamica poate supravietui unui schimb de bombe nucleare cu statul evreu. El e de parere ca pierderile majore se vor compensa cu binele suprem de a sterge Israelul de pe harta lumii.

4090 accesări

Precizare: Prin aceasta sectiune, redactia noastra nu isi propune sa discrediteze islamul sau sa ofenseze pe credinciosii musulmani, sau sa instige la discriminare, ura sau violenta de orice natura impotriva musulmanilor. Aceasta sectiune are doar rol educativ si informativ, pentru crestini. Consideram ca datoria noastra de crestini este sa ne rugam pentru musulmani si cei de alte religii, sa ii iubim si sa-i binecuvantam, sa le facem bine, si sa le vestim Evanghelia.

Şi Avraam a zis lui Dumnezeu: „Să trăiască Ismael înaintea Ta!” Dumnezeu a zis: „Cu adevărat, nevasta ta Sara îţi va naşte un fiu şi-i vei pune numele Isaac. Eu voi încheia legământul Meu cu el, ca un legământ veşnic pentru sămânţa lui după el. Dar şi cu privire la Ismael te-am ascultat. Iată, îl voi binecuvânta, îl voi face să crească şi îl voi înmulţi nespus de mult: doisprezece voievozi va naşte şi voi face din el un neam mare. (Geneza 17: 18-20)

Sa binecuvantam atat pe Isaac (stramosul evreilor), cat si Ismael (stramosul arabilor), si sa ne rugam ca ei sa-l cunoasca lumina Evangheliei.

sidebar tvlive
sidebar facebook
sidebar revista
App mobila

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

Aplicația mobilă AO

badge google play badge appstore

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.