Profeția și sfârșitul vremurilor

Ce putem înțelege din semnele vremurilor în care trăim și ce legătura au cu Israelul și Ierusalimul? Interviu cu Joel Richardson, scriitor și expert în Orientul Mijlociu

Ce este profetia?

După cum Biblia spune, profeția e mărturia despre Isus. Eu înțeleg că profeția reprezintă cuvintele rostite de Dumnezeu prin profeții Bibliei prin care și-a prezentat planul de răscumpărare nu doar a Israelului, ci a întregii creații. Profeția ne arată cum Dumnezeu restaurează totul, prin Fiul Său Isus Hristos.

Când privim descrierile făcute de profeții Bibliei, vedem că încep să prindă contur. Nu sunt complete încă dar există semne clare că încep să prindă contur. Eu cred că ridicarea Turciei ca lider radical în Orientul Mijlociu reprezintă un semn profund. În Daniel 8 și 11, în Ezechiel 38 și 39, se pune un accent deosebit pe regiunea Turciei, Asia Mică, și spune că ea va avea un rol proeminent în zilele din urmă.

Desigur, cel mai mare semn acum e chiar aici: Israelul. Faptul că profeții au declarat cu mult înainte că evreii vor repopula acest pământ înainte de întoarcerea Lui reprezintă unul dintre cele mai mari miracole și dovezi oferite de Dumnezeu.

Ce rol joacă Ierusalimul în profeția biblică?

Ierusalimul e un oraș frumos, cu o istorie incredibilă, plin de diversitate etnică și religioasă, dar e un oraș normal. Însă potrivit Bibliei, Dumnezeu a declarat că acesta e locul de unde El va guverna întreg universul. Aici va fi tronul lui Dumnezeu.

Biblia n-a fost scrisă pentru occidentali, ci e cu precădere despre această bucată de pământ fiindcă acesta e locul de unde va domni Isus. Ca rezultat, Satan a fost activ, înconjurând tronul lui David, înconjurând acest oraș și această națiune cu un popor și o doctrină opusă răscumpărării adusă de Mesia.

Isus a ținut ultima Sa predică, despre vremurile din urmă, pe Muntele Măslinilor, lângă Ierusalim. Biblia spune clar că, la reîntoarcerea lui Isus, picioarele Lui se vor așeza pe Muntele Măslinilor și că acesta se va despărți în două. Când privim orașul cu ochii naturali, e greu să vizualizăm ce se va întâmpla. Va fi o transformare topografică. Aici va fi capitala globală a domniei Fiului lui Dumnezeu și aici se vor desfășura principalele bătălii.

Musulmanii văd lucrurile într-un fel, evreii în altul. Cine e Mesia?

Mesia, conform Bibliei, Se întoarce pentru a restaura împărăția lui Israel, împărăția lui David și grădina Edenului. Aceasta e platforma, mijlocul prin care Dumnezeu va restaura întreg pământul și toate națiunile vor fi binecuvântate.

Potrivit islamului, Isus e doar un alt profet, doar că S-a născut dintr-o fecioară și că a făcut minuni. Dar legat de toate celelalte atribute, cea de Mântuitor al lumii și Fiu al lui Dumnezeu... Din nefericire, islamul îndepărtează aceste atribuții ale lui Hristos.

Cu privire la vremurile din urmă, e viziunea musulmanilor opusă viziunii biblice?

Când privim la cine e Isus, potrivit Bibliei, vedem că El coboară din cer ca apărător divin al poporului Său persecutat. Poporul Său va fi persecutat, împresurat. El spune clar că este vorba despre Israel. El Se întoarce pentru a-i elibera.

Perspectiva islamului e complet pe dos. În islam, ei sunt agresorii divini... E o tradiție teribilă, însă ei au profeția cumplită care zice că Ziua Învierii nu va veni până ce musulmanii nu îi vor nimici pe evrei, până nu vor rămâne doar câțiva ascunși printre stânci.

Un mare muftiu ai Ierusalimului, șeicul Ekrima Sa`id Sabri a trebuit să-și dea demisia fiindcă a spus aceste lucruri. Asta face parte din statutul Hamasului. Ei spun că există pentru a împlini această profeție, cea a genocidului final împotriva poporului evreu.

Potrivit Bibliei, ce anume trebuie să se întâmple înainte ca El să revină?

Va fi o serie de războaie în Orientul Mijlociu, iar în cele din urmă se va ivi un om, pe care Scriptura îl numește omul fărădelegii, fiul pierzării. Cel mai adesea, noi îl numim Anticristul. El se va ivi ca un lider regional, din Orientul Mijlociu. Pare să vină din națiunile care înconjoară Israelul. Scriptura vorbește despre națiunile, despre ne-evreii din jurul Israelului.

E fascinant acest moment pentru cei care urmăresc profețiile. Asistăm la ridicarea Rusiei, și oamenii spun că acesta ar fi noul imperiu bizantin, auzim de formarea unui superstat european și vedem cum Turcia și SIIL devin puteri influente în regiune.

Avem multe opțiuni profetice. Există diferite păreri în Biserică. Noi trebuie să fim veghetori, ca niște santinele serioase. Trebuie să ne rugăm și să ne pregătim pentru ce urmează. Scriptura pune accentul pe pregătirea inimii. Deseori ne concentrăm pe ce se va întâmpla sau cum ne putem proteja. Isus spune să ne pregătim inimile, ca să păstrăm dragostea. Când fărădelegea va crește și mulți își vor împietri inima sau se vor umple de ură, rasism, tribalism, ceva ce va fi ușor de făcut când va începe vărsarea de sânge și situația se va înrăutăți, noi trebuie să ne pregătim inimile pentru a iubi cu ardoare în mijlocul acelor zile întunecate. Isus spune că cel ce va răbda până la sfârșit va fi mântuit.

Învățători ai Bibliei au spus că Antihristul va veni din Europa. De ce?

Din cauza interpretării greșite a câtorva texte-cheie, în principal Daniel 2 și Daniel 9:26. În cartea mea, ``Mideast Beast``, analizez cu atenție acele pasaje și arăt că nu indică spre Europa, ci spre Orientul Mijlociu.

Ce dovezi sunt pentru faptul că Antihristul se va ridica din Orientul Mijlociu?

Factorul determinant este Scriptura. Avem referințe geografice care atestă că va veni de acolo. Avem referințe teologice: „El neagă pe Tatăl și pe Fiul.” Avem antisemitismul, antisionismul, așa cum în Coran avem aceste afirmații antihristice. Doctrina esențială în care credem noi este creștinismul: Hristos, Fiul lui Dumnezeu, lucrarea de ispășire a lui Hristos pe cruce, trinitatea și astfel de lucruri reprezintă o blasfemie în Coran. Poate că și alte religii nu sunt de acord cu noi, dar Coranul canonizează această retorică antihristică, anti-creștină.

Asemănarea dintre Antihrist și Mahdi (mesia musulmanilor)

Ceea ce caută musulmanii în figura mesianică are foarte multe asemănări izbitoare cu Antihristul. Dacă avem discernământ, putem vedea mâna satanică în istoria și dezvoltarea acestor profeții islamice, conducând musulmanii să fie presetați pentru un deznodământ final. De aceea trebuie să ne rugăm pentru ei.

Ei cred cu înverșunare, atât suniții, cât și alte facțiuni, că există o figură islamică,  un mesia, care se va întoarce. Ei cred asta și se pregătesc pentru asta.

Are loc o trezire masivă în lumea islamică, o revitalizare a islamului. Nu e doar interes, ci musulmanii chiar cred că sunt în vremurile de pe urmă. Ei cred că profețiile lor se împlinesc. Au pasiune pentru asta și o atitudine de a risca totul, si asta dă imbold lumii islamice.

Atunci când vizionezi aceste decapitări realizate de SIIL sau asculți rugaciunile arabice, ei invocă întoarcerea lui Mahdi și cred că decapitarea celor infideli, a creștinilor, face parte din împlinirea acelei profeții.

Nu e doar profeție islamică, ci e profeție biblică. ``Și am văzut sufletele celor ce li se tăiase capul din pricina mărturiei lui Isus...`` Când îi vezi pe cei 21 de creștini copți (decapitați de SIIL, n.red.) în acel video, vezi cum Scriptura se împlinește chiar sub ochii noștri.

crestini decapitati siil

Material asamblat din mai multe interviuri cu Joel Richardson, difuzate în emisiunea Jerusalem Dateline, produsă de CBN News, programată în fiecare sâmbătă seara, de la ora 20, pe canalul Alfa Omega TV. Ultimele știri creștine: http://alfaomega.tv/stiri sau pe Facebook: Alfa Omega TV.

  Aboneaza-te gratuit la revista AOTV Magazin

Articol tiparit in revista Alfa Omega TV Magazin 7.3 - Semnele vremurilor (mai-iunie 2017). Aceasta revista se distribuie gratuit, aboneaza-te sa o primesti acasa: www.alfaomega.tv/revista

13867 accesări

Alfa Omega TVSusține publicarea materialelor creștine

Dacă v-a plăcut acest articol și doriți să citiți mai multe articole de acest gen, dați click aici pentru a afla despre modalitățile prin care ne puteți ajuta. Dorim să ajungem la cât mai mulți oameni cu mesajul Evangheliei, dar nu putem face aceasta fără ajutorul vostru! Ajutați-ne financiar să continuăm!

sidebar tvlive
sidebar facebook
sidebar revista
App mobila

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

Aplicația mobilă AO

badge google play badge appstore

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.