Adaptarea finala

Adaptarea finala

  Vremea noastră se ajustează permanent vremii lui Anticrist, așa cum o rochie este tăiată, croită și apoi probată.

Mai întâi va veni apostazia pe care astăzi o vedem tot mai clar înaintea ochilor, apoi va apărea Anticrist, iar în final va veni pieirea. Pentru mulți oameni este ridicol să creadă în Biblie, astfel că ei nici nu mai observă că prin această atitudine pun umărul la împlinirea afirmațiilor ei.

   In numărul său din luna decembrie a anului trecut, revista Welt Online relata: «Tot mai puțini germani fac parte dintr-o biserică creștină.

Curentul anilor trecuți a crescut chiar mai mult în amploare, numărul  cunoscut al retragerilor din biserici mărindu-se în mod alarmant. În anul 2009, Biserica Catolică a pierdut aproximativ 120.000 de membrii doar în urma retragerilor buletinelor membrale. Din Biserica Evanghelică s-au retras chiar peste  160.000 de persoane. Acest curent este în creștere, astfel că pentru anul 2010 ne putem aștepta la ce e mai rău.»1 Curentul abandonului religios este atât de puternic încât multe biserici nu

mai știu cum își vor putea plăti pastorii pe viitor. Curios, atunci când își motivează decizia de a se retrage dintr-o biserică, cei mai mulți oameni invocă situația financiară precară.

Thomas Begrich, membrul consistoriului suprem evanghelic, a declarat: «Ca o contra-măsură împotriva acestui curent, la sfârșitul anului 2008 a avut loc o modificare în taxarea profitului speculativ, astfel că băncile puteau plăti direct din venituri impozitul bisericii. Din lipsă de informare, mulți oameni au crezut în mod eronat că este vorba despre un nou impozit. Din acest motiv, mulți oameni au părăsit biserica. În comparație cu anul precedent, numărul protestanților care au părăsit biserica a crescut cu aproximativ 30.000. La catolici, numărul retragerilor a ajuns la 28.000.»

Este acesta cu adevărat motivul? Nu este mai degrabă vinovată atitudinea doctrinară și teologică a bisericilor? S-a întors spatele credinței biblice, bisericile au devenit liberale, deschizând ușa altor orientări religioase, iar cele care încă mai cred în Biblie sunt considerate fundamentaliste.

Recent am fost abordat de un student la teologie care s-a caracterizat a fi un credincios autentic. El mi-a povestit că profesorul care îi coordonează lucrarea de licență i-a spus: «Dacă Îl consideri pe Isus ca fiind singura cale spre cer, să nu te aștepți să absolvi această universitate! » Prin urmare, studentul a fost nevoit să părăsească universitatea. O tânără mi-a povestit că a discutat cu păstorița bisericii ei, având nevoie de sfaturi în legătură cu studierea și interpretarea  Bibliei. Singurul răspuns pe care i l-a dat aceasta a sunat astfel: «Numai extremiștii se mai ocupă cu așa ceva.» Iată doar două dintre exemplele ce ilustrează situația în care se află religia creștină în momentul de față.

Bisericile nu mai au un răspuns la întrebările spirituale ale oamenilor, ele nu mai pot oferi ajutor în problemele esențiale de credință. Mottoul reformatorilor – «Numai Scriptura, numai harul, numai credința» – este, în caz că încă mai există, doar un clișeu. Isus Cristos este însă cuvântul final al lui Dumnezeu! Dacă nu Îl credem, atunci Dumnezeu nu mai are nimic să ne spună. De ce ar trebui să mergem la o biserică la care nu  putem primi răspunsuri și în care nu ni se spune nimic, din moment ce biserica însăși nu mai crede în Cuvântul rostit de Dumnezeu?

Apostolul Pavel ne-a avertizat unde vor ajunge lucrurile: «Fii cu luare   aminte asupra ta însuți și asupra învățăturii pe care o dai altora. Stăruie în aceste lucruri, căci dacă vei face așa, te vei mântui pe tine însuți și pe cei ce te ascultă» (1 Tim. 4,16).

Aici nu este vorba despre mântuirea pentru viața veșnică, ci despre o salvare de pericolele pe care Pavel le-a amintit înainte. Este vorba despre salvarea de tot ceea ce este fals și respingător, de tot ce amenință viața unui creștin, cum ar fi căderea de la credință, învățăturile false, învățăturile dracilor, fățărnicia, vorbirea mincinoasă cu basmele lumești și băbești (vezi 1 Tim. 4,1-8).

Cei care respectă învățătura biblică, cei care o învață, o aud și o aplică, vor fi salvați de orice învățături false. Vedem aici marea responsabilitate pe care o avem în ce privește transmiterea unei învățături biblice sănătoase? Numeroasele erezii, învățături și căi false din cadrul bisericii locale apar exact în urma faptului că se omite transmiterea învățăturii bune și sănătoase a  Cuvântului lui Dumnezeu, după cum specifică și textul nostru biblic. Nu în ultimul rând, acesta este motivul pentru care tot mai mulți oameni părăsesc bisericile. Ei nu mai aud nici un mesaj salvator.

După părerea mea, o biserică ce înainte a avut principii clare de credință, iar acum a întors efectiv spatele credinței creștine, excluzând-o chiar, este în pericol de cădere, cădere des pomenită în Biblie și despre care Sfânta Scriptură vorbește în legătură cu zilele din urmă, o cădere care îi deschide larg porțile lui Anticrist.

«Nimeni să nu vă amăgească în vreun chip, căci nu va veni înainte să fi venit lepădarea de credință și de a se descoperi omul fărădelegii, fiul pierzării» (2 Tes. 2,3). Mai întâi va veni apostazia pe care astăzi o vedem tot mai clar înaintea ochilor, apoi va apărea Anticrist, iar în final va veni pieirea. Pentru mulți oameni este ridicol să creadă în Biblie, astfel că ei nici nu mai observă că prin această atitudine pun umărul la împlinirea afirmațiilor ei.

“Sursa: Asociatia Strigatul de la miezul noptii; pentru mai multe informatii, scrieti la Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.”.

10346 accesări

Alfa Omega TVSusține publicarea materialelor creștine

Dacă v-a plăcut acest articol și doriți să citiți mai multe articole de acest gen, dați click aici pentru a afla despre modalitățile prin care ne puteți ajuta. Dorim să ajungem la cât mai mulți oameni cu mesajul Evangheliei, dar nu putem face aceasta fără ajutorul vostru! Ajutați-ne financiar să continuăm!

sidebar tvlive
sidebar facebook
sidebar revista
App mobila

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

Aplicația mobilă AO

badge google play badge appstore

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.