2010 - Anul catastrofelor

2011_feb_1 Ce evenimente din anul 2010 au ramas in amintirea noastra?
Privim in urma la un an zbuciumat?

Cuvintele Domnului Isus din Marcu 13:8 se potrivesc in mare masura anului 2010: " Pe alocuri vor fi cutremure de pamant, foamete si tulburari. Aceste lucruri vor fi inceputul durerilor." Se pare ca aceasta afirmatie a Domnului Isus capata tot mai mult sens de la an la an.

12 Ianuarie 2010. Anul a inceput cu o nenorocire: un cutremur cu o magnitudine de 7 grade pe scara Richter a zguduit statul Haiti din Caraibe. Au murit peste 250.000 de oameni, iar mai mult de 1,2 milioane au ramas fara case. Una dintre cele mai sarace tari ale lumii a devenit si mai saraca dupa data de 12 ianuarie. Aproape intreaga lume a reactionat la aceasta catastrofa. Ajutorul a venit din nenumarate tari si s-au strans donatii de ordinul miliardelor de dolari americani.

Israelul a fost una dintre primele tari prezente la fata locului pentru a oferi ajutor. Din pacate, dupa cum s-a intamplat in nenumarate randuri, adevarul despre Israel a fost distorsionat de unii paranoici incorigibili. Ei i-au acuzat pe israelieni ca se folosesc de situatia creata pentru a le extrage victimelor organe si a face comert cu acestea. Astfel de acuzatii ne amintesc de practicile Evului Mediu. Ideile oamenilor nu s-au schimbat deloc in bine. Faptul ca este greu ca omul sa devina mai bun de la sine o dovedeste situatia din Haiti si dintr-o alta perspectiva. Cateva luni mai tarziu, in noiembrie, s-a relatat ca in Haiti nu a mai ramas aproape nimic din ajutoarele de miliarde de dolari primite din intreaga lume. Ajutorul initial a impiedicat o declansare imediata a epidemiilor, dar nu a fost folosit pentru un nou inceput. Putin mai tarziu, lucrurile au devenit chiar si mai grave decat la inceput. Datorita circumstantelor catastrofice, s-a declansat o epidemie de holera si peste 1400 de oameni au murit din cauza lipsei de personal medical.

27 februarie 2010. La mai bine de o luna dupa Haiti, un cutremur cu o magnitudine de 8,8 grade a omorat mai bine de 700 de oameni langa coasta din Chile. A fost unul din cele mai puternice cutremure masurate vreodata, el miscand placile tectonice de sub America de Sud si chiar deplasand usor axa Pamantului.

Cand au loc intamplari atat de dramatice ne amintim de versete din Biblie, cum ar fi de exemplu Isaia 24,19- 20: «Pamantul se rupe, pamantul se sfarama, pamantul se crapa, pamantul se clatina ca un om beat, tremura ca o coliba; pacatul lui il apasa, cade si nu se mai ridica». Trebuie sa fim treji si sa retinem ca cele intamplate reprezinta doar primele semne a ceea ce va veni asupra pamantului in perioada necazului celui mare. Este ca si cum Dumnezeu ar ridica degetul in semn de avertizare, pentru a ne atrage atentia asupra veridicitatii Cuvantului Sau si a ne aminti ca vremea harului se va incheia intr-o zi si ca atunci va incepe capitolul cel mai greu din istoria omenirii. Domnul Isus a spus cu privire la viitor: «Atunci va fi un necaz asa de mare, cum n-a fost niciodata de la inceputul lumii pana acum si nici nu va mai fi. Si daca zilele acelea n-ar fi fost scurtate, nimeni n-ar scapa; dar, din pricina celor alesi, zilele acelea vor fi scurtate» (Matei 24,21-22).

Februarie-martie 2010. Inca din luna ianuarie a anului trecut au circulat primele stiri despre scandalurile din interiorul Bisericii Catolice. In lunile februarie si martie s-au inmultit denunturile si declaratiile care ii vizau pe preotii catolici care si-au abuzat sexual protejatii. Indignarea si surprinderea au fost mari in Germania. Cu aceasta ocazie au iesit la lumina alte scandaluri de acest gen. Renumita scoala Odenwald, internatul model al elitei de stanga, a ajuns in atentia opiniei publice tot in urma unor acuzatii de abuz din partea a nu mai putin de 33 de victime. La sfarsitul anului 2010 a fost intocmit un raport, a carui lista completa a cuprins nu mai putin de 132 de victime. Mai mult decat atat, au fost aduse acuze grave si la adresa unor politicieni verzi, sustinatori ai pedofiliei.

Dumnezeu a nimicit odinioara popoarele canaanite din cauza ca, in randul lor, perversiunile de natura sexuala devenisera cat se poate de «normale», fiind tolerate de societate. Dumnezeu a spus cu privire la aceasta in Levitic 18,24-25: «Sa nu va spurcati cu nici unul din aceste lucruri, caci prin toate aceste lucruri s-au spurcat neamurile pe care le voi izgoni dinaintea voastra. Tara a fost spurcata prin ele; Eu ii voi pedepsi faradelegea si pamantul ii va varsa din gura lui pe locuitorii lui». Neamurile nu au fost dispuse sa se intoarca la Dumnezeu si s-au spurcat intr-o asemenea masura incat au fost condamnate si nimicite. Nu numai oamenii, ci si tara a fost intinata din cauza aceasta. In consecinta, toate popoarele pagane au trebuit sa fie distruse, iar tara avea sa intre in stapanirea israelitilor. Dumnezeu le-a dat insa acestora un avertisment: «Sa nu traiti dupa obiceiurile neamurilor pe care le voi izgoni dinaintea voastra, caci ele au facut toate aceste lucruri si Mi-este scarba de ele» (Lev. 20,23). Putem fi siguri ca Dumnezeu va pune punct actiunilor acestei lumi. El va interveni public in evenimentele de pe pamant, pentru ca in final sa Isi intemeieze prin Isus Cristos Imparatia in care va domni neprihanirea.

20 martie 2010. Vulcanul islandez Eyjafjallajökull, care se afla sub un ghetar, a erupt pentru prima oara. Alte eruptii au urmat pana in luna mai. Din cauza cenusii vulcanice rezultata din eruptie, traficul aerian a fost oprit in nenumarate randuri in multe parti ale Europei (mai ales in luna aprilie). Niciodata pana acum nu a mai fost traficul aerian din Europa atat de afectat in urma unui fenomen natural precum cel produs de vulcanul din Islanda.

2011_feb_2Ceea ce s-a intamplat ne aminteste de prorocia profetului Ioel (citata de Petru in capitolul 2 al cartii Faptele apostolilor) referitoare la ceea ce se va intampla inainte de Ziua Domnului (nu ca aceasta ar fi implinirea, ci doar avertizarea): «In zilele de pe urma, zice Dumnezeu … voi face sa se arate semne sus in cer si minuni jos pe pamant, sange, foc si un vartej de fum; soarele se va preface in intuneric si luna in sange, inainte sa vina Ziua Domnului, ziua aceea mare si stralucita» (Fapte 2,17.19-20).

Ceea ce profetul a mentionat in secolul al IX-lea i.Cr. este o combinatie neobisnuita. El a vorbit despre fum si aburi in acelasi context. Fumul apare acolo unde arde ceva, iar aburul din cauza apei care fierbe. Cand ambele fenomene au loc simultan, apare un «vartej de fum». Exact aceasta s-a intamplat in Islanda. Pentru ca vulcanul a erupt sub gheata si ghetarii s-au topit, s-a ajuns la o combinatie de fum si abur. Faptul ca astfel a fost afectata intreaga Europa, ba chiar intr-o anumita masura intreaga lume, scoate in evidenta seriozitatea si veridicitatea afirmatiilor profetului.

25 martie 2010. Tarile care folosesc moneda euro s-au unit pentru a pune la cale un plan de urgenta pentru Grecia, care avea o datorie de peste 300 de miliarde de euro, aflandu-se astfel in pragul falimentului national. Creditele bilaterale, in valoare de 80 de miliarde de euro din partea tarilor euro si 30 de miliarde de euro din partea Fondului Monetar International au avut scopul de a ajuta Grecia sa revina pe linia de plutire. Falimentul Greciei este doar preludiul crizei anului 2010 (la care vom mai reveni).2011_feb_3

10 aprilie 2010. La Smolensk, in Rusia, s-a prabusit un avion de tip Tupolev Tu- 154. 96 de oameni si-au pierdut viata, printre care si presedintele polonez Lech Kaczynski si multe alte personalitati importante ale tarii. Intreaga lume a fost afectata de acest accident.

20 aprilie 2010. O explozie a platformei petroliere Deepwater Horizon a declansat poluarea cu titei din Golful Mexic. A fost una dintre cele mai grave catastrofe ecologice de acest gen. Cantitatea de titei scursa pana in data de 16 iulie 2010 din foraj a fost estimata la 500.000 pana la 1 milion de tone. Explozia a provocat moartea a 11 persoane. Doua zile mai tarziu, platforma petroliera s-a scufundat. In mass-media, moartea tragica a acestor oameni a fost discutata mai putin decat efectele ecologice ale catastrofei. Ne vedem confruntati din nou cu felul in care omul isi aranjeaza prioritatile. Nu putem ignora faptul ca omenirea nu va pieri din cauza «catastrofelor ecologice », ci din cauza comportamentului sau arogant si a consecintelor actiunilor sale. Ar trebui sa aplicam si cu privire la noi cuvantul din Osea 4,1-3: «Ascultati Cuvantul Domnului, copiii lui Israel! Caci Domnul are o judecata cu locuitorii tarii, pentru ca nu este adevar, nu este indurare, nu este cunostinta de Dumnezeu in tara. Fiecare jura stramb si minte, ucide, fura si preacurveste, napastuieste si face omoruri dupa omoruri. De aceea tara se va jeli, toti cei ce o locuiesc vor tanji, impreuna cu fiarele campului si pasarile cerului; chiar si pestii marii vor pieri.»

31 mai 2010. In dimineata zilei de luni, o unitate israeliana de comando a luat cu asalt vasul Mavi Marmara al «Flotei pentru solidaritate» pentru Gaza, flota care intentiona sa treaca de blocada coastei israeliene. Au fost ucisi noua activisti. Lumea s-a revoltat, condamnand aspru Israelul. Nimeni nu a fost interesat de faptul ca evreii au fost nevoiti sa se apere impotriva presupusilor activisti pentru pace, deoarece acestia i-au atacat pe soldatii israelieni cu cutite si bastoane de cauciuc. Convoiul de vase a fost angajat de grupuri pro-palestiniene. In spatele presupusilor activisti ai pacii s-a aflat Miscarea de Eliberare a Gazei si organizatia turca presupus umanitara IHH, in realitate o organizatie islamica strans legata de Hamas, al-Qaida si de miscarea talibanilor. Intr-un comentariu legat de evenimentele din 31 mai, ziarul britanic The Telegraph a numit IHH o «grupare radical islamica ascunsa sub masca unei organizatii umanitare».

2011_feb_4Antje Naujoks, corespondenta noastra din Israel, a scris printre altele pentru editia din iulie a revistei Stiri din Israel: «Nu au stiut participantii ca printre cei prezenti la ceremonia de iesire din portul din Istanbul s-au aflat teroristi Hamas si lideri ai Fratiei Musulmane din Iordania? Multi dintre cei care pretindeau ca sunt activisti pentru pace aveau la ei mii de dolari americani. De foarte multe ori pana acum s-a intamplat ca, sub camuflajul bunurilor umanitare ce se aflau pe diverse vase, sa fie depozitate lazi intregi de armament pe care diferite organizatii teroriste intentionau sa le introduca in Fasia Gaza prin contrabanda. In acest caz, autoritatile israeliene au descoperit ca multi membri ai echipajelor de pe aceste vase faceau parte din gruparea terorista al-Qaida. (…) Mai trebuie mentionat faptul ca, atunci cand ofiterul israelian al pazei de coasta a cerut ca vasul sa se apropie de tarm, dupa cum prevede legislatia maritima internationala, acesta a primit urmatorul raspuns: Duceti-va inapoi la Auschwitz!“ Cu ocazia acestui incident a mai iesit la iveala un lucru tinut ascuns pana in prezent, si anume ca egiptenii au deschis granita catre Fasia Gaza, ceea ce inseamna ca pana acum si ei au avut inchis hotarul cu alestinienii. Acest lucru inseamna ca bunurile umanitare care ajung in Gaza nu sosesc prin Egipt, ci prin Israel, detaliu pe care lumea nu il ia deloc in seama. (…) Bunurile umanitare, care in cele din urma au fost aduse la tarm, au fost puse in camioane si trimise in Fasia Gaza prin granita de la Kerem Salom, toate costurile fiind suportate de statul evreu. Din pacate insa, aceste camioane nu au mai intrat in Fasia Gaza pentru a ajunge la oamenii vizati de aceasta actiune umanitara, si aceasta din cauza ca Hamasul a refuzat patrunderea lor pe teritoriul palestinian. Se mai indoieste cineva de tinta reala a acestei actiuni?»

«Eu sunt pentru pace; dar de indata ce vorbesc eu, ei sunt pentru razboi» (Psalmul 120,7).

11 iulie 2010. Va mai aduceti aminte de finala Campionatului Mondial de Fotbal? Intre 11 iunie si 11 iulie 2010 in Africa de Sud a avut loc cea mai asteptata competitie fotbalistica internationala. In cele din urma, Spania a obtinut titlul de campioana mondiala. Mai stiti care tara a jucat in finala sau cine s-a luptat pentru locul al treilea? Timp de aproape o luna, intreaga lume a fost preocupata de acest eveniment, dar abia s-a jucat finala si uitarea a cuprins din nou omenirea. Acest fapt inseamna ca traim intr-o vreme a goanei nebune, cu evenimente ce se deruleaza cu o viteza uimitoare. Ceea ce astazi este cat se poate de actual, maine este uitat aproape cu esavarsire. Personalitatile care astazi stau in lumina reflectoarelor se afla in umbra a doua zi: «Orice faptura este ca iarba si toata slava ei ca floarea ierbii. Iarba se usuca si floarea cade jos, dar Cuvantul Domnului ramane in veac. Si acesta este Cuvantul care v-a fost propovaduit prin Evanghelie » 1 Petru 1,24-25).

5 august 2010. 33 de muncitori dintr-o mina chiliana de aur si cupru au fost ingropati de vii la o adancime de 700 de metri. Timp de 69 de zile intreaga lume a tremurat, sperand in salvarea lor. Apoi a avut loc o salvare spectaculoasa, ea facand in scurt timp inconjurul lumii. Ceea ce insa omenirea a pastrat sub tacere au fost tricourile sponsorizate de Campus Crusade for Christus Chile, pe care era scris: «Multumim, Doamne!» Toti minerii le purtau cand au fost salvati. In timp ce erau blocati sub pamant, Campus Crusade le-a trimis inregistrari audio ale filmului «Isus» si Nou Testamente in limba spaniola. Din aceasta perspectiva, acest incident a fost nu in ultimul rand si o reflectare a actiunii de salvare a lui Dumnezeu prin Isus Cristos: «Harul lui Dumnezeu, care aduce mantuire pentru toti oamenii, a fost aratat» (Tit 2,11).

Iulie-august 2010. In intreaga Rusie au fost numarate peste 30.000 de incendii de padure si tundra, pe o suprafata de aproape un milion de kilometri patrati. 2500 de case au fost distruse de flacari si 62 de oameni au murit. Potrivit cotidianului rus Nesavissimaja Gazeta, caldura extrem de mare si poluarea au provocat cu 55.800 mai multe decese decat in lunile iulie si august ale anului 2009. Timp indelungat, autoritatile au fost lipsite de putere in fata focului distrugator.

In timp ce Rusia a fost afectata de caldura foarte mare, seceta si foc, in Pakistan, cam in aceeasi perioada de timp, zile intregi au cazut ploile musonice. Acestea au declansat inundatii de dimensiuni catastrofale, asa cum apar doar o data intr-un secol. Peste 20 de milioane de oameni au devenit victime ale inundatiilor, sute dintre ei pierzandu-si viata. Statul nu a reusit sa faca fata acestor catastrofe, in timp ce disponibilitatea Vestului de a face donatii a fost extrem de redusa. Din nefericire pentru Pakistan, dupa marile strangeri de donatii pentru Haiti si in timpul incendiilor din Rusia, multi au dat impresia ca nu doresc sa mai aiba de-a face cu catastrofele.

Ceea ce este interesant la cuvantarea Domnului Isus despre zilele din urma este faptul ca El face referire la intreg globul pamantesc. Ceea ce atunci era imposibil, poate acum fi urmarit de toti oamenii. Datorita globalizarii avansate, toti suntem afectati. Domnul Isus a declarat in Luca 21,25-27: «Vor fi semne in soare, in luna si in stele. Si pe pamant va fi stramtorare printre neamuri, care nu vor sti ce sa faca la auzul urletului marii si al valurilor; oamenii isi vor da sufletul de groaza in asteptarea lucrurilor care se vor intampla pe pamant, caci puterile cerurilor vor fi clatinate. Atunci Il vor vedea pe Fiul omului venind pe un nor cu putere si slava mare» (cititi si v.35)

In luna septembrie, Spiegel Online a relatat despre catastrofele naturale neobisnuit de grave din 2010. «Intre ianuarie si septembrie, Münchner Rück a inregistrat 725 de catastrofe legate de evenimente meteorologice extreme. Intr-un singur an pana acum s-au inregistrat mai multe catastrofe decat in acesta. Numai in urma inundatiilor distrugatoare din Pakistan au murit peste 1700 de oameni, iar in cazul incendiilor care au tinut saptamani intregi si a valurilor de caldura din Rusia au fost inregistrate 11.000 de victime. In cazul multor evenimente meteorologice extreme, aceasta prezentare de date nu este suficienta pentru a face afirmatii sigure despre o corelatie cu schimbarea climei. In intreaga lume, din ianuarie pana in septembrie au murit aproximativ 21.000 de oameni in urma catastrofelor meteorologice. Pagubele macroeconomice s-au ridicat la peste 65 de miliarde de dolari americani, conform calculelor companiilor de asigurari. In primele trei trimestre ale anului 2010 s-a inregistrat cea mai calda perioada din ultimii 130 de ani (cei mai calzi zece ani au fost inregistrati in ultimii 12 ani).»

11 septembrie 2010. In zilele dinaintea acestei date, intreaga lume a fost tulburata de «pastorul provincial» american Terry Jones. Acesta a proclamat data de 11 septembrie ca «ziua de ardere a Coranului ». In cele din urma, el a renuntat la planul lui de a da foc la cartile sfinte ale musulmanilor, dar si-a atins tinta, deoarece intreaga lume a vorbit despre el. Ideea de a arde Coranul nu dovedeste deloc dragostea crestina a unui pastor. Reactiile din intreaga lume la ideea lui au fost surprinzatoare, chiar ingrijoratoare. In tarile islamice, crestinii sunt omorati prin ardere si nimeni nu protesteaza. Spiegel Online a indraznit sa publice un comentariu cu privire la aceasta: «Zi de zi, in lumea noastra complet interconectata se comit crime numeroase si monstruoase: violuri in masa, crime politice, mutilari si lapidari, atentate devastatoare cu bombe, exploatare nemiloasa si asuprire sangeroasa. Daca insa nu este vorba despre o fapta spectaculoasa si indelung prezentata in mass-media, nu se face prea mult caz in jurul ei. Marea agitatie a stirilor absoarbe totul si asimileaza totul. Urmatoarea catastrofa este deja asteptata. Totusi agitatia din jurul lui Jones arata ca pana si cea mai impertinenta uneltire a unui pastor de provincie devine in decursul a doar cateva zile o mare problema la nivel global, care este raspandita pana in cele mai indepartate colturi ale pamantului prin alerte si avertismente de dimensiuni apocaliptice cu privire la un adevarat conflict al civilizatiilor. De la presedintele american pana la liderii din provinciile germane, de la presedintele afghan Karzai pana la Comisia UE, reprezentantii lumii vestice s-au pronuntat ingroziti si ofensati, anuntand la unison ca incendierea cartilor este actiunea unui individ nebun, care nu are nimic de-a face cu valorile vestice democratice sau cu cele crestine. In sinea lor sta insa ascunsa teama ca musulmanii radicali vor lua atitudine si vor reactiona imediat in mod violent. Imaginile multimilor furioase si a steagurilor europene in flacari dupa publicarea caricaturilor cu Mahomed in urma cu cinci ani s-au intiparit adanc in memoria societatii occidentale, care nu isi doreste sub nici o forma repetarea unor astfel de evenimente. Este posibil ca intensificarea la nivel mondial a reportajelor despre Jones sa fi dus la provocarea temutelor reactii de violenta. Astfel, vineri, sute de afghani furiosi au atacat tabara fortelor armate germane din Faizabad. Ei nu au putut fi calmati prin discutii pentru a fi facuti sa inteleaga faptul ca soldatii germani nu au nici o legatura cu „pastorul nebun“ din Gainesville. Nu putem sa nu ne intrebam insa care ar fi reactiile in intreaga lume daca un mullah fanatic ar anunta undeva in lumea araba ca vrea sa arda un teanc de Biblii? Cu siguranta bisericile ar protesta, la fel si Papa, precum si cativa politicieni de rang secundar. In schimb, Margot Kässmann ar chema la o „intelegere interculturala“ si la un „dialog religios“, editorialistii ar aminti de artistul austriac al instigarilor Hermann Nitsch, al carui teatru de orgii sangeroase si mistere a produs deja blasfemii grave in fata crucii crestine, iar istoricii ar interpreta totul ca fiind o reactie intarziata la cruciadele din secolele al XI-lea si al XIIlea. Cert este faptul ca nu s-ar pune in miscare un comando sinucigas crestin, nu ar exista demonstratii in masa ale unor credinciosi furiosi, ambasadele nu ar fi luate cu asalt si nici un steag arab nu ar fi ars. Nu ar exista nici apeluri la boicot si nici o fatwa. Nimeni nu ar trebui sa se teama de actiunile violente ale crestinilor radicali.»

Crestinii sunt chemati sa isi iubeasca dusmanii (vezi Matei 5,44) si sa biruiasca raul prin bine (vezi Rom. 12,21). Din aceste motive nu se vor gasi crestini adevarati care sa ii extermine pe cei de o credinta diferita. Toti cei care au facut- o in trecut in numele crestinismului nu au actionat asa cum a propovaduit Mantuitorul.

4 octombrie 2010. La aproximativ 160 de kilometri vest de Budapesta a crapat zidul unui bazin de colectare a aluviunilor de bauxita. Noroiul rosiatic otravitor a inundat satul Kolontár si a contaminat 40 de kilometri patrati de teren. 9 oameni au murit, iar alti 150 au fost raniti. Acesta a fost cel mai mare accident chimic din istoria Ungariei.

Este izbitor faptul ca, in anul 2010, mai multe catastrofe au aruncat in aer recordurile de pana acum. Astfel cutremurul din Chile a fost cel mai puternic din istorie de cand se fac masuratori, explozia platformei petroliere a provocat una dintre cele mai grave catastrofe ecologice, iar dezastrele naturale din 2010 au fost cele mai neobisnuite si mai distrugatoare (incendierea padurilor din Rusia, inundatiile din Pakistan). Toate acestea ne prezinta clar in ce directie se indreapta planeta noastra, cu tot ce e pe ea. In ciuda optimismului general, nu putem sa nu luam in considerare faptul ca ne indreptam catre ultimele evenimente escatologice dinaintea revenirii lui Isus. Acesta este singurul eveniment pozitiv care dorim sa aiba loc.

2011_feb_5Din greseala ei au demontat mecanismul unei presiuni amorsate. Abia atunci cand au examinat pentru a doua oara avionul de transport de marfuri au descoperit unde era bomba. Pana atunci incarcatura periculoasa ar fi explodat deja daca nu ar fi fost dezamorsata in mod cu totul intamplator.

Multumiri fie aduse lui Dumnezeu pentru ca a impiedicat acest dezastru! Acest incident dovedeste inca o data cat de periculoasa poate fi o religie antibiblica. Aceasta si alte moduri de actiune ale lumii islamice extremiste vor contribui probabil la o colaborare mai stransa a Europei, iar in cele din urma la consolidarea acesteia – ceea ce va indrepta in final toate popoarele lumii catre o imparatie anticristica.

2 noiembrie 2010. La alegerile intermediare din Statele Unite ale Americii, alegatorii republicani i-au dat un avertisment lui Barack Obama, care pana de curand era mult laudatul «mesia». Republicanii reprezinta acum majoritatea in Camera Reprezentantilor. Aceasta inseamna ca ei pot bloca toate proiectele de lege ale democratilor aflati sub Obama. Alegerile sunt o expresie a nemultumirii tot mai mari a conservatorilor din SUA, carora marasmul economic continua sa le provoace ingrijorari. Miscarea «Partida de ceai», o grupare conservatoare de dreapta, a reusit sa stranga in jurul ei multi oameni nemultumiti. Tinta lor este sa duca America inapoi la radacinile ei. Nu putem sti inca daca aceasta va reusi sa isi mentina influenta si asupra alegerilor prezidentiale care vor avea loc peste doi ani.2011_feb_6

Exista o maxima crestina care suna astfel: «Mai-marii acestei lumi trec, Isus Cristos vine». Daniel a spus: «El schimba vremurile si imprejurarile; El rastoarna si pune imparati» (Dan. 2,21). Un presedinte american ramane in functie cel mult 8 ani. In fiecare nou presedinte se pun noi sperante, dar cu fiecare nou presedinte apar si noi speculatii. Aceste lucruri vor continua sa se desfasoare in acest mod pana cand se va implini ceea ce a spus Dumnezeu – contrar tuturor speculatiilor umane. Asteptam ca Dumnezeu sa Il instaureze pe Imparatul vesnic, si anume pe Isus Cristos: «Eu L-am uns pe Imparatul Meu pe Sion, Muntele Meu cel sfant» (Psalmul 2,6).

21 noiembrie 2010. Uniunea Europeana a hotarat sa acorde un ajutor in valoare de mai multe miliarde de euro pentru Irlanda, insa criza in aceasta tara pare sa nu fi ajuns inca la apogeu. Dupa Grecia, acum si Irlanda trebuie salvata de la faliment de celelalte tari membre UE. Chiar daca suna incredibil, aceste tari sunt indatorate cu sapte bilioane de euro. In afara de Grecia, Irlanda si Italia, Portugalia si Spania sunt afectate la randul lor de aceasta criza. Pesimistii prevad deja finalul monedei unice europene. Alti experti considera aceste perspective ca fiind nerealiste si fara acoperire.

Vedem acum in Europa partea de jos a statuii imparatiei din capitolul 2 al cartii Daniel, ale carei picioare erau formate din fier si lut, astfel ca o parte era solida, iar cealalta sfaramicioasa. Coalitia din cadrul Uniunii Europene este din ce in ce mai subreda. Diferentele sunt mari. 27 de tari, 497 de milioane de locuitori, 22 de limbi oficiale, culturi diferite, natiuni mari si puternice din punct de vedere economic si tari foarte slabe. Nu ar trebui sa vedem insa acestea ca fiind doar o slabiciune a Europei, ci o implinire a profetiei biblice. Dificultatile din cadrul Uniunii Europene, dar si criza economica mondiala, islamizarea sau pericolul terorismului obliga statele sa se apropie tot mai mult unele de altele. Herman van Rompuy, presedintele Consiliului European, a spus recent: «Trebuie sa colaboram cu totii pentru a asigura continuitatea zonei euro. Daca aceasta nu va supravietui, in curand Uniunea Europeana nu va mai exista.»

Este surprinzator cat de multa putere acumuleaza Europa, in ciuda dificultatilor foarte mari pe care le intampina. Recent, chiar si primministrul rus Vladimir Putin a vorbit despre posibilitatea unei extinderi a zonei euro pana in tara sa: «Vladimir Putin a cochetat cu ideea ca intr-o zi si Rusia sa faca parte din spatiul monetar european. El vrea sa foloseasca tot mai mult moneda euro in afacerile din sectorul energetic.»

Acelasi Putin, care pana nu demult s-a opus vehement unei astfel de idei, sprijina acum sistemul de aparare antiracheta al NATO si doreste chiar sa contribuie la el. Din toate acestea se vede clar cum se implineste profetia biblica si cum sunt influentati politicienii din intreaga lume. Acest lucru ar trebui sa ne puna pe ganduri. Cineva a spus la un moment dat: «Politicienii vorbesc, dar Dumnezeu are puterea de decizie.»

23 noiembrie 2010. In timp ce Coreea de Nord ajungea pe prima pagina a ziarelor din intreaga lume cu provocari impotriva Coreii de Sud, Open Doors relata despre crestinii din Coreea de Nord. De ani intregi, aceasta tara comunista se afla pe primul loc in clasamentul persecutiilor mondiale, conform monitorizarii realizate de Open Doors. Guvernul Coreii de Nord este ferm hotarat sa elimine toti crestinii din tara. Cu toate acestea, in Coreea de Nord, aproximativ 400.000 de crestini isi mentin credinta in Isus Cristos. Ei se intalnesc in mod clandestin. Adesea doar doi crestini alcatuiesc o biserica in casa. Deoarece si detinerea unei Biblii poate reprezenta un motiv pentru executie sau pentru trimiterea intr-un lagar de munca silnica, crestinii se incurajeaza cu versete biblice invatate pe de rost. Chiar daca biserica nu este la fel de persecutata in nici o alta tara ca in Coreea de Nord, crestinii raman tari in credinta si in mod constant li se adauga altii noi.

Nu crestinismul Coreii de Nord va fi eliminat mai devreme sau mai tarziu, ci cu siguranta va veni ziua cand sistemul comunist din aceasta tara va fi distrus. Isus spune ca Biserica nu va fi biruita de «portile Locuintei Mortilor» (Matei 16,18). Imperiul sovietic a durat 70 de ani pana cand a cazut. Dupa aceea a devenit vizibil cat de multi crestini se aflau in viata in acest spatiu. In timp ce comunismul si-a redus influenta, crestinismul s-a dezvoltat si mai mult. National-socialismul intentiona sa elimine iudaismul si crestinismul, dar vremea lui a trecut repede. Evreii au astazi un stat propriu, iar crestinii postbelici au fost extrem de activi, astfel incat in acea vreme multi au ajuns la credinta in Cristos. Chiar si Faraon a afirmat impetuos: «Cine este Domnul, sa ascult de glasul Lui si sa-l las pe Israel sa plece? Eu nu-L cunosc pe Domnul si nu-l voi lasa pe Israel sa plece » (Exod 5,2). Putin mai tarziu a fost nevoit sa experimenteze pe propria- i piele cine este acest Domn. In timp ce Egiptul se prabusea, poporul evreu asuprit era condus catre tara promisa.

29 noiembrie 2010. Cele mai mari publicatii din intreaga lume – New York Times, Guardian, El País, Le Monde si Der Spiegel – au relatat pe larg despre faptul ca organizatia WikiLeaks, neagreata in cercurile guvernamentale mondiale, a divulgat felul in care este vazuta lumea de Statele Unite ale Americii din documente confidentiale si clasificate. 251.187 de depese de ambasada au fost trimise de WikiLeaks marilor ziare. Documentele au fost citite si verificate, astfel iesind la lumina felul in care SUA isi vede in realitate prietenii si inamicii. Autoritatile americane au trebuit sa calmeze un mare numar de valuri de indignare, iar lideri importanti ai guvernului american au trebuit sa se dezica de aliatii lor. Si in Germania au avut loc tulburari, deoarece s-a constatat ca americanii nu apreciaza majoritatea politicienilor germani. Potrivit depeselor SUA, Guido Westerwelle este un om cu «o personalitate exuberanta». In mod interesant, aceste publicari au clarificat si faptul ca nu doar Israelul se teme de inarmarea atomica a Iranului. Prin urmare, unii conducatori arabi nu ar avea nimic de obiectat daca Israelul ar bombarda sistemele atomice iraniene. Astfel, Der Spiegel relateaza:

«Din documentele americane rezulta ca arabii prefera sa pastreze tacerea in ceea ce priveste relatiile dintre ei si evrei, deoarece acestea sunt mult mai intense decat recunosc ei in mod oficial. Se pare ca teama comuna fata de Iran uneste cele doua parti. Jakob Hadas, directorul adjunct al Ministerului israelian de Externe spune de exemplu ca arabii din Golf ar fi de acord ca mesajele lor catre americani sa fie transmise de Israel, deoarece considera ca astfel ar fi mai eficient. „Ei cred ca Israelul poate face minuni“, spune Hadas.»

Afirmatia «si brusc a iesit la lumina» suna inspaimantator, dar totusi aceasta intamplare legata de WikiLeaks este un exemplu al faptului ca intr-o zi chiar si cele mai secrete ganduri ale omului vor fi descoperite: «Nu este nimic ascuns care nu va fi descoperit si nimic tainuit care nu va fi cunoscut» (Matei 10,26).

3 decembrie 2010. Anul 2010 a fost cu adevarat unul al catastrofelor. Si Israelul a fost nevoit sa experimenteze o asemenea tragedie. In timp ce Europa avea sa fie cuprinsa de iarna, in Israel era neobisnuit de uscat si de cald. Pe Muntele Carmel s-a declansat cel mai grav incendiu de padure din istoria Israelului, acesta provocand 44 de victime. Mai multe persoane au fost grav ranite. Aproximativ 15.000 de persoane au fost evacuate din zona Haifa. Numeroase natiuni au acordat ajutor. Mai intai au sosit ajutoare din Bulgaria si Grecia. De pe acoperisul hotelului nostru Beth Salom din Haifa se puteau vedea clar norii grosi de fum. Hotelul nostru a primit in camerele sale doua familii evacuate, iar asociatia Beth Salom a inceput o actiune de strangere de ajutoare pentru postul de pompieri din Haifa. In Israel nu mai plouase de peste opt luni, ceea ce este in sine o catastrofa. Prieteni ai Israelului din intreaga lume au simtit indemnul sa se roage pentru ploaie: «Ilie era un om … ca si noi … Apoi s-a rugat din nou si cerul a dat ploaie, iar pamantul si-a dat rodul» (Iacov 5,17.18). In data de 6 decembrie, la doar trei zile dupa declansarea focului, Dumnezeu a ascultat rugaciunile copiilor Lui si a trimis suficienta ploaie pentru ca incendiile sa fie stinse.

Si mai important este sa ne rugam pentru ploaia spirituala asupra Israelului, astfel incat oamenii sa vina la credinta in Mesia, iar evreii care cred in Isus sa aiba putere sa marturiseasca fara teama Evanghelia in mijlocul poporului lor.

In special noi, cei care credem in Isus Cristos, suntem chemati la rugaciune. Aceasta reprezinta cea mai puternica arma spirituala care sta la dispozitia copiilor lui Dumnezeu si ea trebuie sa faca parte din arsenalul nostru spiritual (vezi Efes. 6,18). Intr-o vreme a cataclismelor si a catastrofelor putem tine sus Evanghelia incurajatoare a Domnului Isus si putem atrage atentia asupra implinirii profetiei biblice. Isus Cristos va reveni! Acesta este mesajul care ne poate da certitudine intr-o lume a rautatii, a nesigurantei si a pacatului. Haideti sa ne rugam pentru aceasta lume pierduta! Sfanta Scriptura spune ca ar trebui sa ne rugam pentru toti oamenii (vezi 1 Tim. 2,1). Sa ne rugam pentru guvernele noastre (vezi 1 Tim. 2,2), sa ne rugam pentru crestinii persecutati si in acest timp sa nu uitam sa ne rugam si pentru dusmanii crestinismului si ai iudaismlui. Stefan s-a rugat pentru cei care il omorau cu pietre, iar consecinta minunata a fost ca Saul s-a convertit si a devenit marele apostol al neamurilor. Acest apostol ne-a transmis mesajul revenirii lui Isus Cristos. Din acest motiv, rostim si noi impreuna cu el: «Maranata, Domnul nostru vine!» (1 Cor. 16,22).

Sursa: Asociatia Strigatul de la Miezul Noptii

6486 accesări

Alfa Omega TVSusține publicarea materialelor creștine

Dacă v-a plăcut acest articol și doriți să citiți mai multe articole de acest gen, dați click aici pentru a afla despre modalitățile prin care ne puteți ajuta. Dorim să ajungem la cât mai mulți oameni cu mesajul Evangheliei, dar nu putem face aceasta fără ajutorul vostru! Ajutați-ne financiar să continuăm!

sidebar tvlive
sidebar facebook
sidebar revista
App mobila

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

Aplicația mobilă AO

badge google play badge appstore

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.