Pandemia COVID-19 și sfârșitul vremurilor - Willem Glashouwer

Pandemia COVID-19 și sfârșitul vremurilor - Willem Glashouwer

Ce se întâmplă cu planeta Pământ? Cu toții experimentăm aceleași lucruri. Pe întreg globul, suntem loviți de ceva neașteptat: un virus. Mii de oameni mor din cauza lui. E ca și cum am fi loviți de glontele unui lunetist invizibil: brusc, ești împușcat, și nu poți face nimic. Oamenii se întreabă ce se petrece și de ce trecem prin asta.

Oamenii religioși, creștinii, se întreabă ce rol joacă Dumnezeu, și dacă Biblia vorbește de virusuri mortale care pot ataca mii de oameni din întreaga lume. Da, în Biblie scrie despre asemenea situații. Când Isus este întrebat despre întoarcerea pe Pământ pentru a-Și instaura Împărăția păcii și a neprihănirii, pentru că sfârșitul lumii nu este un al Treilea Război Mondial, ci e venirea lui Mesia,Regele regilor și Domnul domnilor... Atunci pacea va ieși din Ierusalim și se va răspândi în toată lumea.

Înainte să se întâmple acest lucru urmează să aibă loc evenimente pe care Isus le numește „durerile nașterii”. Fiecare mamă știe ce sunt durerile nașterii. Procesul începe lent. La început, mama se întreabă dacă simte cu adevărat ceva, apoi, după câteva ore, simte o durere puternică și știe că experimentează durerile facerii.

Apoi, travaliul se intensifică și devine din ce în ce mai dureros. La sfârșit, când corpul încearcă să scoată afară copilul, suferința e aproape de nesuportat și mama se întreabă dacă totul va fi bine. Avem patru copii și opt nepoți. Le admir foarte mult pe soția și mama mea, și pe toate mamele de pe mapamond, care aduc viață pe lume. La sfârșitul travaliul, rezultatul e foarte bun aproape de fiecare dată: mama își ține în brațe bebelușul nou-născut și simte numai bucurie.

Durerile nașterii  sunt un proces dureros. „Durerile nașterii” pe care le va experimenta lumea ne vor face să ne întrebăm dacă aduc sfârșitul lumii, dar Împărăția păcii și a neprihănirii va fi instaura în final de Regele regilor și Domnul domnilor, care este Isus Hristos, Mesia al Israelului.

Între semnele vremuri și „durerile nașterii” se numără și bolile infecțioase. Despre ele vorbește Isus, dar sunt anunțate și în Apocalipsa. Citesc din Apocalipsa 6:7-8: „Când a rupt Mielul pecetea a patra, am auzit glasul făpturii a patra zicând: ‘Vino şi vezi !’ M-am uitat şi iată că s-a arătat un cal gălbui. Cel ce stătea pe el se numea Moartea, şi împreună cu el venea după el Locuinţa morţilor. Li s-a dat putere peste a patra parte a pământului, (adică peste un sfert din pământ) ca să ucidă cu sabia, cu foamete, cu molimă (sau boli contagioase) şi cu fiarele pământului.’”

Ce sunt fiarele pământului? Citind textul în limba greacă înțelegem că fiarele sunt cele mai mici creaturi de pe pământ, precum virusurile și bacteriile. Ele pot cauza daune uriașe. Isus spune că acestea sunt „durerile nașterii”. Da, se pot răspândi în toată lumea și nu știm cum se vor opri. În Apocalipsa scrie că 25 de procente din populație va fi ștearsă de pe pământ.

Cred că ce vedem azi legat de coronavirus este doar o anticipare a lucrurilor care se vor întâmpla în viitor. Oricât de îngrozitor ar suna, profețiile se vor împlini. Găsim mângâiere când conștientizăm că înainte ca toate să aibă loc Dumnezeu știe deja ce se va petrece, nu e ceva ce iese de sub controlul Lui. El știe, a lăsat scris în Biblie că vor avea loc. Putem fi siguri că ce scrie acolo este absolut adevărat și vă rezultatul va fi bun, va aduce bucurie și pace.

În același timp, când trecem prin aceste greutăți avem nevoie de alinare, pe care o găsim în Cuvântul Domnului. Biblia e o carte foarte frumoasă, e o binecuvântare că o avem și o putem citi. Iată ce scrie în Psalmul 31:14-15: „Dar eu mă încred în Tine, Doamne, şi zic: ‘Tu eşti Dumnezeul meu!’ Soarta mea este în mâna Ta’”. Sorțile noastre sunt în mâna Lui, fie că trăim mult sau puțin. Toate zilele sunt în mâna Lui până când vom merge să ne întâlnim cu El față în față.

Mai este un psalm frumos în care scrie despre aceste boli, care te lovesc brusc, asemenea unui inamic. E vorba de Psalmul 91. Încep să vitesc versetul al doilea: „‘El este locul meu de scăpare şi cetăţuia mea, Dumnezeul meu în care mă încred Da, El te scapă de laţul vânătorului, de ciumă şi de pustiirile ei. El te va acoperi cu penele Lui şi te vei ascunde sub aripile Lui. Căci scut şi pavăză este credincioşia Lui! Nu trebuie să te temi nici de groaza din timpul nopţii, nici de săgeata care zboară ziua,nici de ciuma care umblă în întuneric, nici de molima care bântuie ziua în amiaza mare.’”

Să nu îți fie teamă, Dumnezeu e cu tine, Isus și Duhul Sfânt îți sunt alături. Dumnezeu poate să îți dea pace și liniște. Chiar dacă tu și cu mine aparținem generației care va experimenta valurile chinului ce vor învălui planeta Pământ, să ne amintim că ele vor duce, în final, la întoarcerea Regelui regilor și Domnului Domnilor. El va face toate lucrurile noi pentru totdeauna.

Fie binecuvântarea Domnului asupra noastră !

2532 accesări

Alfa Omega TVSusține publicarea materialelor creștine

Dacă v-a plăcut acest articol și doriți să citiți mai multe articole de acest gen, dați click aici pentru a afla despre modalitățile prin care ne puteți ajuta. Dorim să ajungem la cât mai mulți oameni cu mesajul Evangheliei, dar nu putem face aceasta fără ajutorul vostru! Ajutați-ne financiar să continuăm!

sidebar tvlive
sidebar facebook
sidebar revista
App mobila

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

Aplicația mobilă AO

badge google play badge appstore

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.