CĂLĂREȚII: Semnele vremurilor, cu Willem J. J. Glashower I Episodul 10 52

Cele trei întrebări ale ucenicilor, pe care le citim în Matei 24:3, au fost: „Când se vor întâmpla toate acestea? Care va fi semnul venirii Tale? Care va fi semnul sfârșitului veacului?”, iar Isus le răspunde.

Distrugerea Ierusalimului a avut loc 40 de ani mai târziu. El face un rezumat al „semnelor vremurilor”, în predica despre sfârșitul veacului, în Matei 24. Acolo se vorbește despre tot felul de semne care se intensifică în timpurile noastre și care devin din ce în ce mai dramatice, ducând la punctul culminant.

Întotdeauna au existat războaie, însă recent, omenirea a încheiat un secol în care au avut loc nu unul, ci două războaie mondiale. Aceste două războaie au făcut mai multe victime decât toate celelalte războaie anterioare din istorie.

Întotdeauna au existat cutremure. Urmărind statisticile despre cutremure și tsunami, care s-au petrecut în ultimele decenii, constatăm că numărul lor crește foarte rapid. Mai ales numărul așa-numitelor „cutremure ucigașe”, care sunt cutremure cu cel mai mare număr de morți.

Bolile contagioase – vechi, dar și altele noi – continuă să izbucnească și să omoare tot mai mulți oameni, iar asta pentru că bacteriile și virușii care provoacă bolile devin din ce în ce mai rezistenți la medicamente, cum este penicilina, antibioticele și alte remedii. Uneori pare că ne confruntăm cu o luptă pierdută în lumea medicală.

În cartea Apocalipsa, Ioan vede călăreții apocaliptici. Dacă facem o comparație între capitolul 6 și Matei 25, observăm multe paralele. Le vom lua pe rând.

Cine este primul călăreț pe calul alb, cu o coroană de învingător pe cap și cu un arc în mână? În cartea Apocalipsa, în general, albul reprezintă întotdeauna ceva legat de Dumnezeu și de Hristos. Totuși, Hristos va apărea mai târziu în Carte, pe un cal alb. Mireasa Mielului este îmbrăcată în haine albe și curate, iar armatele cerului Îl urmează pe Isus pe cai albi, ostașii fiind îmbrăcați în in subțire, alb și curat. Mulțimea pe care nimeni nu o poate număra poartă haine albe.

Hristos promite celor care vor birui o piatră albă și haine albe. Bătrânii sunt îmbrăcați în alb, iar martirilor li se dau robe albe. Hristos este văzut ca având părul alb ca lâna, stând pe un nor alb. La ultima judecată, Dumnezeu este văzut pe un tron alb.

Nu se întâmplă dezastre când apare primul călăreț pe cal alb. Nu poate fi vorba de Hristos; El nu apare decât în Apocalipsa 19:11-16. Nu poate fi vorba nici de Anticrist, pentru că el nu apare sub forma fiarei până în Apocalipsa 13.

Atunci ce este, sau cine este? El (sau ceva anume) se plimbă victorios (coroană) de-a lungul pământului, care se pleacă înaintea lui (plecăciune) și este primul personaj care apare pe scena lumii. Marcu 13:10 spune: „Mai întâi trebuie ca Evanghelia să fie propovăduită tuturor neamurilor”. După aceea, urmează ceilalți călăreți care vor semăna moartea și distrugerea, răspândind mânia lui Dumnezeu și a Mielului pe pământ și asupra locuitorilor lui (Apocalipsa 6:16-17).

Din asemănarea predicii lui Isus despre lucrurile de pe urmă, care urmează să se întâmple, și cartea Apocalipsei, în care totul este discutat mai detaliat, există un argument puternic în privința călărețului pe calul alb ca însemnând predicarea Evangheliei Împărăției în întreaga lume. Această Evanghelie înaintează cu putere, iar harul lui Dumnezeu este convingător. Coroana arată că Evanghelia va ieși victorioasă, în ciuda urii, disprețului și persecuției. Acest lucru va avea loc mai întâi, dar după aceea urmează alți călăreți apocaliptici, călăreți singuratici, care vor străbate pământul.

502 accesări

Alfa Omega TVSusține publicarea materialelor creștine

Dacă v-a plăcut acest articol și doriți să citiți mai multe articole de acest gen, dați click aici pentru a afla despre modalitățile prin care ne puteți ajuta. Dorim să ajungem la cât mai mulți oameni cu mesajul Evangheliei, dar nu putem face aceasta fără ajutorul vostru! Ajutați-ne financiar să continuăm!

sidebar tvlive
sidebar facebook
sidebar revista
App mobila

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

Aplicația mobilă AO

badge google play badge appstore

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.