Terapiile alternative - care sunt radacinile si consecintele lor? Acupunctura

Noi, fiintele umane, suntem fiinte spirituale si fiinte fizice, traim intr-un trup. Traim intr-un taram spiritual si intr-un taram fizic. In taramul spiritual, Biblia ne spune foarte clar ca nu suntem singuri. Aici este Dumnezeu si fiintele angelice, ingerii buni si ingerii cazuti. Trebuie sa fim foarte constienti ca exista o diferenta intre modul in care filozofia budista sau taoista Il vede pe Dumnezeu, si relatia dintre Dumnezeu si om conform Bibliei. De exemplu, Dumnezeu nu este creat, El este Atotputernic; conform Sfintelor Scripturi, Satan este un inger cazut, limitat in spatiu, in cunoastere si in putere, el nu este atotputernic si nu are autoritate sa faca ce vrea. E foarte important de stiut lucrul acesta.

Cand are Satan dreptul sa actioneze in viata unui om? Dreptul lui Satan de a actiona prin duhurile lui in viata unui om este pacatul. Oamenii spun in felul urmator: pacatul este rau deoarece este interzis de catre cele Zece Porunci. Nu! Pacatul a fost nespus de rau inainte de a fi cele Zece Porunci. Cele Zece Porunci ne constientizeaza de pericolul pacatului si de limita. Daca trecem de limita acestor porunci, iesim de sub protectia lui Dumnezeu.

Cand vorbim, de exemplu, despre acupunctura, ea este bazata pe gandirea taoista. Acupunctura se bazeaza pe filozofia potrivit careia in corpul nostru exista cele doua forte yin si yang, care sunt in dezechilibru si pentru ca vindecarea sa se produca, ele trebuie echilibrate prin aceste ace, care se insereaza in anumite parti ale trupului, in acei centri energetici, pentru ca forta Chi sa vina sa aduca bunastarea spirituala si fizica a omului. Se spune ca sunt anumite meridiane energetice care strabat corpul nostru. Din punct de vedere stiintifice, ele nu sunt dovedite si nu exista asa ceva. Este o inselaciune, daca putem spune asa.

E foarte important ca atunci cand studiem terapiile alternative sa stim care este radacina lor, de unde au pornit ele. Pentru ca vrajmasul, asa cum spune Domnul Isus, este Tatal minciunilor. Acupunctura spune: prin inserarea acestor ace ma echilibrez; forta Chi vine si aduce acest echilibru. In Sfanta Scriptura, Domnul Isus ne spune ca El ne aduce vindecarea, dar nu prin echilibrarea unor forte, ci prin instaurarea Imparatiei Lui, a sfinteniei Lui in viata omului. Isus este temelia vindecarii.

Principala problema este pacatul. La nicio terapie alternativa nu veti vedea ca se face referire la pacat si la solutia pentru acesta. Singurul care rezolva problema pacatului este Hristos. De aceea Ioan 14:6 spune: „Eu sunt Calea, Adevarul si Viata”. Singura cale! Filozofia panteista spune ca toate caile duc la Dumnezeu. Domnul Isus spune ca Eu sunt singura Cale sigura si corecta. In alte locuri spune: „Multe cai i se par omului bune”, dar dupa aceea isi da seama ca duc la moarte. De aceea este important sa vedem radacina acestor lucruri.

Extras din emisiunea Calea Adevarul si Viata - Terapii alternative - vindecare cu orice pret? Aceasta emisiune a fost difuzata in direct pe canalul Alfa Omega TV. Afla mai multe despre medicina alternativa din perspectiva crestina: http://alfaomega.tv/crestinulsisocietatea/alte-religii-filosofii/medicina-alternativa

3183 accesări

Alfa Omega TVSusține publicarea materialelor creștine

Dacă v-a plăcut acest articol și doriți să citiți mai multe articole de acest gen, dați click aici pentru a afla despre modalitățile prin care ne puteți ajuta. Dorim să ajungem la cât mai mulți oameni cu mesajul Evangheliei, dar nu putem face aceasta fără ajutorul vostru! Ajutați-ne financiar să continuăm!

sidebar tvlive
sidebar facebook
sidebar revista
App mobila

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

Aplicația mobilă AO

badge google play badge appstore

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.