De ce exista un interes atat de mare pentru medicina alternativa?

Este si esecul medicinii conventionale, medicii sunt foarte aglomerati, si poate rezultatele nu sunt conform asteptarilor. Mai trebuie sa fim constienti de faptul ca noi, ca fiinte umane, in adevar avem o parte spirituala si o parte fizica. Medicina clasica se focalizeaza doar pe partea fizica, pe corp, netinand cont de partea spirituala. Dar partea noastra spirituala are nevoie si ea de vindecare. Si pentru ca medicina conventionala nu se ocupa de partea asta, aici este esecul. De ce?

Omul cand apeleaza la o terapie alternativa, la un practicant, e bine primit, acesta il intreaba cum se simte si lucreaza la nevoia lui de pretuire. I se acorda timp de calitate, ceea ce pentru un om conteaza foarte mult. Si aici apare acest interes, se vorbeste de vindecare holistica, intreaga, adica o vindecare spirituala, mintala si fizica, nu numai fizica. Si acesta este cel de-al doilea motiv de interes. Exista o nevoie spirituala, o foame spirituala. In ziua de azi traim o foame spirituala pe fondul New Age-ului. Aceasta este noua filozofie in care noi traim, sau era post-crestina. Toata lumea isi doreste spiritualitate. Spuneam ca terapiile alternative functioneaza. Scopul nu este sa vedem daca ele functioneaza sau nu. Scopul si intrebarea noastra este: De ce functioneaza? Ce le face sa functioneze?

Inca un motiv pentru care oamenii recurg la aceste terapii sau apeleaza la ele este existenta acestei nevoi globale de vindecare. Biblia ne spune foarte clar: primul Vindecator holistic este Dumnezeu, Iehova Rafa, care vindeca duhul, sufletul si trupul. 1 Tes. 5:23 este dovada ca Dumnezeu este interesat de noi si este Vindecatorul intregii fiinte umane: duh, suflet si trup. „Dumnezeul pacii sa va sfinteasca El Insusi pe deplin si duhul vostru (adica spiritul vostru), sufletul vostru (terapia alternativa spune mintea voastra) si trupul vostru sa fie pazite intregi, fara prihana la venirea Domnului nostru Isus Hristos”. Cu alte cuvinte, toata fiinta are nevoie de vindecare.

Acum se deschid cele doua drumuri: vindecarea crestina, pe baza Domnului Isus, Iehova Rafa, dupa cum spune Biblia, si vindecarea alternativa. Aici apar acele invocari ale unei forte vitale cosmice. Forta vitala cosmica care vine sa ne echilibreze sau sa ne dea tarie. De unde vin aceste lucruri? Este filozofia New Age, credinte vechi reinviate, reambalate.

De exemplu, Taoismul s-a cristalizat in sec. V i.Hr. in China si merge pe aceasta convingere, consfintita si in medicina chinezeasca, care spune ceva de genul: forta universala este forta Chi. Aceasta forta cosmica trebuie sa vina in om, sa intre in trup ca sa-l echilibreze, pentru ca aici sunt doua forte care se bat cap in cap, sunt egale si de sens opus: yin si yang. Yin este partea feminina, partea rea, iar yang este partea masculina, partea buna. Boala, in acesti termeni, este denumita ca un dezechilibru dintre cele doua forte: yin si yang. Iata de ce acupunctura si alte terapii alternative vad ca solutie aceasta echilibrare intre yin si yang, pentru ca forta vitala cosmica sa poata veni si curge prin corp.

Inca un aspect la care trebuie sa fim foarte atenti, lumea asiatica defineste omul si pe Dumnezeu diferit decat lumea crestina pe care o stim noi. Omul, din punct de vedere asiatic, budist sau hindus, este vazut ca o entitate energetica, o suma de corpuri energetice care trebuie echilibrate. E aceasta filozofie panteista, adica Dumnezeu este in toate si totul este Dumnezeu. Cu alte cuvinte, este o forta impersonala si in flori si in animale, este Dumnezeu si El e pretutindeni si, de fapt, noi suntem Dumnezeu.

Aici apare aceasta diferenta categorica intre crestinism si aceste filozofii. De exemplu, in crestinism noi spunem ca cea mai mare problema a omului este pacatul care-l separa de Creator. Pe cand, ei spun ceva de genul urmator: Nici vorba! Asta este blasfemie! Cea mai mare problema a omului este ignoranta omului ca noi suntem dumnezei, doar ca nu ne-am trezit si avem nevoie de aceste practici pentru trezire. Termenul de „trezire” vine din aceste practici vechi. De aceea se vorbeste de holistic, vindecare holistica sau de ghizi sau meditatie s.a.m.d.

Extras din emisiunea Calea Adevarul si Viata - Terapii alternative - vindecare cu orice pret? Aceasta emisiune a fost difuzata in direct pe canalul Alfa Omega TV. Afla mai multe despre medicina alternativa din perspectiva crestina: http://alfaomega.tv/crestinulsisocietatea/alte-religii-filosofii/medicina-alternativa

2025 accesări

Alfa Omega TVSusține publicarea materialelor creștine

Dacă v-a plăcut acest articol și doriți să citiți mai multe articole de acest gen, dați click aici pentru a afla despre modalitățile prin care ne puteți ajuta. Dorim să ajungem la cât mai mulți oameni cu mesajul Evangheliei, dar nu putem face aceasta fără ajutorul vostru! Ajutați-ne financiar să continuăm!

sidebar tvlive
sidebar facebook
sidebar revista
App mobila

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

Aplicația mobilă AO

badge google play badge appstore

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.